Wandelen en fietsen in Drenthe

Drenthe beschikt over een uitstekend fiets- en wandelnetwerk. Met behulp van het fietsknooppunten netwerk kunt u zelf een fietsroute samenstellen die past bij uw wensen. Zowel voor de recreatieve, sportieve als professionele fietser zijn er vele mogelijkheden en aangezien er ruim 1.000 kilometer fietspad ligt, kunt u eindeloos variëren en elke dag weer wat anders zien.

Fietsknooppunten netwerk

Het fietsknooppunten netwerk werkt vrij eenvoudig en de routes zijn ook goed en duidelijk aangegeven. Op elk gewenst knooppunt kunt u uw fietsroute beginnen en vervolgens van knooppunt naar knooppunt fietsen. Langs het fietspad staan bordjes met nummers die aangeven hoe u moet fietsen om het volgende knooppunt te bereiken. Wilt u thuis alvast een route uitstippelen, bezoek dan de website en lees alles over de mogelijkheden.

Uitdagende mountainbike routes door het bos

Voor de mountainbikers zijn diverse routes uitgezet in de omgeving. Zo kunt u bijvoorbeeld rondom Exloo een uitdagende route rijden van 37 kilometer. Deze route leidt langs hunebedden, door een stormbos, maar ook maakt een oud motorcrosscircuit deel uit van de route. Het hoogteverschil laat zien dat u op de Hondsrug rijdt. Kortom, een uitdagende mountainbike route! Lees hier meer over deze route.

Wandelen door Drenthe

Rondom Odoorn zijn diverse wandelroutes uitgestippeld, variërend van 2,5 tot 7 kilometer afstand. Deze wandelroutes van Staatsbosbeheer lopen door de mooie groene bossen van Odoorn. Wilt u graag wat verder wandelen dan 7 kilometer, dan zou u ook delen van het fietsknooppunten netwerk kunnen bewandelen. U loopt dan over verharde paden door de natuur en ontdekt zo de veelzijdigheid van Drenthe.

Reserveer uw vakantie

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Fotoalbum